HomeNatuur3 Natuurgebieden in Drenthe voor een mooie wand...

3 Natuurgebieden in Drenthe voor een mooie wandeling

3 Natuurgebieden in Drenthe voor een mooie wandeling

Iedere provincie heeft een diversiteit aan natuur, wandelroutes en mooie natuurgebieden. Wij delen dan ook graag tips om in iedere provincie eens lekker rond te dwalen en van de natuur te genieten. Zo kwamen eerder wandelroutes in Utrecht en wandelroutes in Noord-Brabant aan bod. Vandaag gaan we de provincie Drenthe ontdekken!

Nationaal park Dwingelderveld

Dit gebied biedt prachtige mogelijkheden voor fijne wandelroutes, zoals de route van de ANWB van maar liefst 20 kilometer. Verschillende vennen worden afgewisseld door jeneverbesbomen en taxussen, Schotse Hooglanders en de natuurgebieden Spier en Ter Horsterzand. Een mooie diversiteit voor een flinke wandeling! Je kunt ook een kortere route volgen die alleen over het Dwingelderveld gaat, zoals een route van 9 kilometer door het gevarieerde bos in dit grote (een van de grootste natuurgebieden van Nederland) en indrukwekkende gebied. Tijdens de herfst is dit bos een prachtige omgeving voor een wandeling!

Ontdek de Drentse geschiedenis in en rond Havelte

Het Holtingerveld is een mooie locatie voor een wandeling door de Nederlandse geschiedenis. Het dorp Havelte is een van de oudste dorpen van Nederland en deze regio is dan ook een mooie locatie om de geschiedenis van ons land te ontdekken. Verschillende monumenten zoals grafheuvels, terpen, hunebedden en ruïnes kun je hier bewonderen. Daarnaast kom je ook langs de karakteristieke schaapskuddes en herders, dat maakt de Drentse wandeling compleet.

Drentsche Aa: het zilveren lint

Nationaal Landschap en Nationaal Park, beide namen draagt de Drentsche Aa. Ook wel bekend als het Zilveren Lint is dit stelsel van beken een mooie locatie voor een wandeling met mooie doorkijkjes, bossen, heidevelden en vennen. Vooral in het voorjaar is de Oudemolensche Diep een mooie verschijning, maar ieder seizoen heeft hier zijn charmes. Trek stevige en waterdichte wandelschoenen aan en je zult van alles ontdekken!

Meer tips voor wandelroutes en natuurgebieden?

Kun je er geen genoeg van krijgen, de mooie wandelroutes en ontdekkingstochten in eigen land? We hebben nog meer tips en inspiratie voor je! Bekijk bijvoorbeeld ook onze 6 uitjes in de Nederlandse natuur, wandelroutes in Zuid Holland en wandelroutes in Noord-Holland.

 

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant