HomeNatuur4 wandelroutes in Zuid-Holland

4 wandelroutes in Zuid-Holland

4 wandelroutes in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft veel prachtige wandelroutes te bieden. In de blog van vandaag delen we 4 wandelroutes van de ANWB die vol zitten met verrassingen en prachtige uitzichten. Ons kleine land kan zo divers zijn qua natuur, dat we je graag inspireren om op pad te gaan!

  1.  De Molenvlietroute in Haastrecht

De Molenvlietroute ten zuiden van Haastrecht is een mooie verrassing in het Groene Hart. Het gebied bestaat uit historisch land met zilverkleurige slootjes, mooie weggetjes omgeven door wilgen en een flink stuk weiland zijn de grootste delen van deze route. Deze route is alleen te bewandelen buiten het broedseizoen, dus niet van maart tot en met juli. Gegarandeerd veel groen en prachtige uitzichten tijdens deze route van 13 kilometer!

  1. 13 kilometer door de omgeving van Brielle

De vestingstad Brielle is een en al historie. Met een route langs de stadswallen, pittoreske straatjes en monumentale panden blijf je jouw ogen uit kijken. Eenmaal buiten het centrum wacht een mooi akkerland, met veel kassen en als kers op de taart een prachtig uitzicht op de Sint-Catharijnekerk vanaf de Heindijk. De Brielse Maas is een recreatiepark dat je ook nog kruist met deze route, waar alles draait om water en watersporten. Het is een diverse route met historie, natuur en sport gecombineerd! De paden zijn verhard, dus de gehele route is comfortabel te bewandelen.

  1. Een route door Leiden, de stad van Rembrandt

Rembrandt was geboren in Leiden en is hier zijn leven als kunstenaar begonnen. Met deze route van 4 kilometer kun je ontdekken hoe Rembrandt de stad Leiden beleefde. Zo wandel je langs de plek waar Rembrandt is geboren, waar hij naar school ging en waar hij voor het eerste schilderde. Aan het einde van de route kun je een bezoek brengen aan Museum De Lakenhal waar onder andere het werk van Rembrandt te bewonderen is.

  1. Wandelen in de Kop van Goeree

In de Kop van Goeree ligt het Schurvelingenlandschap. Schurvelingen zijn wallen van aarde die de boeren in de middeleeuwen rond hun akkers aanlegden. Dit was een multifunctionele methode om zowel het perceel te scheiden als om het stuivende duinzand tegen te houden. Rond Ouddorp zijn er nog schurvelingen te zien, waar je met deze wandeling langs komt. Ook wandel je langs het Grevelingenmeer, met zijn inlaagdijken. Een mooi stukje historie op een wandeling van 12 kilometer!

 

Wandelen in Zuid-Holland

Met goede wandelschoenen kom je een heel eind in ons eigen land! Onze verschillende provincies hebben ons veel moois te bieden. We delen graag mooie wandelroutes zodat je steeds weer iets verrassends kunt ontdekken in ons eigen kleine landje. Veel wandel plezier!

 

Datum:
|
Auteur: Groenkrant