HomeNatuur3x Wandelroutes in Groningen

3x Wandelroutes in Groningen

3x Wandelroutes in Groningen

Iedere provincie heeft weer iets anders in petto voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook als je nog geen ervaring hebt met wandelen maar wel graag iets meer van een andere omgeving wilt zien delen wij graag een aantal tips voor iedere provincie! Zo kwamen eerder al wandelroutes in Utrecht en wandelroutes in Noord-Brabant aan bod en vandaag staat de provincie Groningen centraal!

  1. Het wierdenlandschap van Groningen

Met een route van maar liefst 18 kilometer kun je het gebied ontdekken waar vroeger voor het eerst leven mogelijk was op wierden. Dat zijn opgehoogde woonplaatsen, waar al werd geleefd toen in Amsterdam de eerste leemhutten nog niet eens bestonden. Het wierdenlandschap is dan ook een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland, dat een mooie omgeving biedt voor een stevige wandeling. Vanaf Baflo wandel je langs Den Andel, naar Warffum wat een van de grootste wierden dorpen van  Nederland is, en als je wilt kun je zelfs nog een bezoek brengen aan Openluchtmuseum Het Hoogeland. Daarna wandel je via conferentieoord De Breedenburg en Wierendorp terug naar de kerk van Baflo.

  1. Genieten van de vogels in Lauwersoog

Verschillende vogels hebben hun plek in Nationaal Park Lauwersmeer gevonden, zoals de zeearend, maar ook de wielewaal, en de rietzanger. Ondertussen loop je over de mooie verscholen paden en kun je met een verrekijker jouw geluk niet op! Deze wandelroute van de ANWB van 11 kilometer neemt je mee langs verschillende mooie plekken waar je verschillende vogels zult horen zingen en zien vliegen die je niet snel tegen komt!

  1. Er gaat niks boven Groningen

Groningen is een echte studentenstad, te herkennen aan de vele fietsen en cafés, maar daarnaast is er nog veel meer te ontdekken. De statige kerktoren, straten vol monumenten en nog veel meer ontdek je tijdens deze route van 7 kilometer. Vanaf het station ga je langs het Groninger Museum, en via de Der Aa-Kerk, de Prinsentuin en de Martinitoren kom je langs het Stadhuis. Ondertussen zul je zien dat Groningen véél meer is dan alleen een studentenstad

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant