HomeNatuur6 uitjes in de Nederlandse natuur

6 uitjes in de Nederlandse natuur

6 uitjes in de Nederlandse natuur

Liefhebbers van natuur zijn in Nederland voorzien van een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor gezellige uitjes tijdens het weekend of in de vakantie. Het kan soms lastig zijn om iets nieuws te bedenken, maar met deze tips van Natuurmonumenten kom je vast weer op een nieuwe plek de volgende keer!

  1. De Marker Wadden

Het nieuwste stukje Nederland kun je bezoeken met de veerboot. De Marker Wadden is het nieuwe natuurgebied dat een waar paradijs is voor planten, insecten, vogels en vissen. Je kunt de vogelkijkhutten bezoeken, een strandwandeling maken en een duik nemen in het Markermeer. Het is zelfs het eerste zelfvoorzienende eiland van Nederland!

  1. Natuureiland Tiengemeten

Het natuureiland dichtbij Rotterdam is een nostalgische plek met bloemrijke weides, platteland en moerassige rietlanden. Via de pont bereik je het eiland en beleef je meteen een oase van rust. Er zijn hier verschillende wandelroutes die je kunt volgen om de diversiteit aan natuur te ontdekken op het eiland.

  1. Speelnatuur bezoeken met kinderen

OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten om kinderen in contact te brengen met de natuur. De beste manier om dit te doen is natuurlijk spelenderwijs, op de natuurspeeltuinen van OERRR. Er zijn in Nederland inmiddels meer dan 20 natuurspeeltuinen waar kinderen helemaal vrij hun gang kunnen gaan. Hutten bouwen, klimmen over boomstammen en nog veel meer.

  1. In en op het water

Nederland is en blijft een waterland, dus in en op het water is er altijd ontspanning en vermaak te vinden. Maak bijvoorbeeld een boottocht op het Naardermeer, de Botshol, de Ankeveense Plassen of een van de andere vele plassen die ons land rijk is. Ook wateractiviteiten lenen zich uitstekend voor gezellige uitjes, zoals kanoën, zwemmen, of suppen!

  1. Op excursie met de boswachter

Wil je sporen van dieren leren herkennen? Al jouw vragen stellen aan een boswachter? Door een excursie met de boswachter te boeken kun je alles leren over het werk en het betreffende natuurgebied en daarnaast heb je veel meer kans om wilde dieren zoals zwijnen, reeën en dassen te spotten.

  1. Ontdek de Nederlandse kust

De Nederlandse kust zit vol verrassingen. Een aanrader is om deze eens op een andere manier te ontdekken. Fietsen door de duinen, wandelen over het strand, of zwemmen in de zee. Op een andere plek beleef je de kust weer heel anders! Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die je langs prachtige duingebieden brengen.

Datum:
|
Auteur: Groenkrant