HomeNatuur5 wandelroutes in de provincie Utrecht

5 wandelroutes in de provincie Utrecht

5 wandelroutes in de provincie Utrecht

Het ontdekken van ons eigen land gaat gepaard met een hoop verrassingen! In ons kleine land is een diverse variatie aan landschappen te vinden, die we graag met je delen om je te inspireren. Zo hebben wij eerder al  wandelroutes in Noord-Holland en wandelroutes in Zuid-Holland en wandelroutes in Brabant gedeeld. Vandaag staat de provincie Utrecht centraal!

  1. De utrechtse heuvelrug en Lage Vuursche

Een route van 13 kilometer brengt je langs het populaire wandelbos tussen Hollandsche Rading en Soest. In de herfst is het hier prachtig om te genieten van de herfstkleuren en de dennenappels. Ook Lage Vuursche waar prinses Beatrix woont is een mooie plek voor een tussenstop, met fijne restaurantjes om even bij te komen. Een opvallende specialiteit is in ieder geval de pannenkoek die overal in de Lage Vuursche te bestellen is! De route vervolgt via het beukenbos naar Op Hees en de Lange Duinen dichtbij Soest.

  1. De Amerongse Berg en het Sterrenbos

Één van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug is de Amerongse Berg. Honderd jaar geleden is het bos aangelegd als naaldbos, maar in de loop der jaren is hier door spontane groei van onder andere eiken, berken en beuken een gemengd bos ontstaan. Sinds 2003 is Boswachterij Amerongen onderdeel van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Deze route van 8 kilometer gaat langs het Sterrenbos naar het hoogste punt van de heuvelrug: de Amerongse Kop.

  1. De zompige zodden in het Groene Hart

De omgeving van Tienhoven en Oud-Maarsseveen is een prachtige locatie voor een route van 13 kilometer waarbij je langs monumentale boerderijen loopt om daarna de natuur in te gaan. Veenland, open water, weide en moerasbos kom je allemaal tegen, dus draag het liefst hoogsluitende en waterdichte schoenen.

  1. Van Hekendorp naar Oudewater wandelen

Deze route van 12 kilometer gaat van Hekendorp naar Oudewater over de oude Tiendweg. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe, want de route gaat door hoog gras. In Oudewater aangekomen is de provincie Utrecht bereikt. De terugweg gaat over een jaagpad langs de Hollandse Ijssel. In het najaar staan de bomen vol appels en peren!

 

  1. De kastelen en landgoederen van Woudenberg

De omgeving van Woudenberg is een prachtige locatie voor een route van 14 kilometer die je langs mooie kastelen en landgoederen brengt. De route zit vol historische elementen zoals de landgoederen Boon en Geerestein. Kleine landgoederen, akkers en natuurgebieden wisselen elkaar af op deze gevarieerde route.

Datum:
|
Auteur: Groenkrant