HomeNatuur5 wandelroutes in Overijssel

5 wandelroutes in Overijssel

5 wandelroutes in Overijssel

Waar we eerder al mooie wandelroutes in Zuid-Holland deelden en wandelroutes in Noord-Holland van de ANWB in de schijnwerpers hebben gezet, is het vandaag de beurt aan de provincie Overijssel. De grote diversiteit in ons kleine land is namelijk zeker het ontdekken waard!

  1. De route langs verschillende landerijen

Deze route door de regio Salland brengt je langs verschillende boerderijen waar je kunt zien waar ons groente en fruit vandaan komt. Zo kom je via een route van 20 kilometer langs het biologische groenteteeltbedrijf Hoeve de Haverkamp waar je terecht kunt voor heerlijke groenten, sappen, kruiden en fruit. Ook de biologische zorgboerderij de Heihoeve ligt op de route, waar je tevens welkom bent om een kijkje te nemen. Daarna is zuivelboerderij ‘n Aanvang aan de beurt en als laatste kom je langs natuurmonument De Slenk en dan heb je een mooie combinatie aan Sallands landschap gezien en beleefd!

  1. Fruit uit Twente: ontdek het via deze route

Deze route van 18 kilometer brengt je langs verschillende boerderijen waar je heerlijk fruit kunt meenemen voor onderweg en meteen een kijkje achter de schermen van het Twentse leven krijgt. Blauwe bessen, aardbeien, appels en peren kom je allemaal tegen terwijl je het Twentse landschap ontdekt.

  1. Ontdek de kunstenaarsstad Ootmarsum

Het pittoreske kunstenaarsstadje Ootmarsum is zéker een wandeling waard. Door de historische straatjes en langs de oude grachten loop je over de Kuiperberg naar een prachtig uitzichtpunt om daarna over het golvende landschap weer terug te komen in Ootmarsum. In het centrum ben je dan nog niet snel uitgekeken, want de kerk, het stadhuis en de galerieën zijn ook nog een bezoekje waard. 

  1. Ontdek het Reestdal

In het Reestdal wandel je over zandpaden, langs graanakkers, langs kleine stukjes heide en oude traditionele boerderijen. Maar op deze route van 12 kilometer kom je ook een shiitake kwekerij tegen. Zo vormt deze route een combinatie van traditioneel en vernieuwend terwijl je ondertussen geniet van het mooie landschap.

 

  1. De Sallandse Heuvelrug verkennen

De Sallandse Heuvelrug is een glooiend landschap waar je over de slingerende zandpaadjes op de hei wandelt. Over een route van 12 kilometer trotseer je de heuvels voor mooie uitzichten van de Sallandse Heuvelrug.

 

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant