HomeNatuur4 wandelroutes in Limburg

4 wandelroutes in Limburg

4 wandelroutes in Limburg

Het zuiden van ons land heeft ons veel moois te bieden. Net zoals de andere verschillende provincies. Zo deelden we eerder al tips voor wandelroutes in Zuid-Holland en wandelroutes in Noord-Holland van de ANWB. Vandaag zetten we het zuiden van het land in het zonnetje met 4 nieuwe wandelroutes die zéker de moeite waard zijn.

  1. Limburg op haar mooist

Deze route van 18 kilometer brengt je langs de mooie diverse schoonheid van Limburg, met haar heuvels, groen, oeroude wegen en nieuwe paadjes door het graan. Je kijkt je ogen uit tussen de fruitgaarden, het Dal van de Gulp, de gerst en tarwe gewassen en de prachtige uitzichten die de heuvels je brengen. Houd bij deze route rekening met bedekkende kleding om beschermd te blijven tegen brandnetels en teken.

  1. Een volledig vlakke route in Eijsden

Je verwacht het misschien niet, maar er is ook een route te vinden in Limburg die wél volledig vlak is. Dat is de route van 9 kilometer in Eijsden. Het dorp Eijsden trakteert je op mooie uitzichten met kasseien straten, met als hoogtepunt de Diepstraat. Verder kom je langs graslanden, wilgenbossen en poelen van de Eijsder Beemden. Je kunt een echt bloemen- en vlinder paradijs verwachten met in het najaar volle bomen met appels en peren.

  1.   Een prachtige paarse wandeling

  Als je deze route rond Nationaal Park de Meinweg van 15 kilometer in augustus in plant dan waan je je in een echt paars paradijs. De golvende paarse heide reikt tot in de verte. Maar ook buiten deze periode is er genoeg te ontdekken, onder andere de mulle slingerende zandpaden langs de vennen, de beken en wilde bossen.

  1. De 101 heuvels van de Heldense Bossen

Als je kiest voor een wandeling in de Heldense Bossen dan kom je de nodige te beklimmen heuvels tegen! Deze route van 11 kilometer betreft een zekere inspanning, maar je wordt tegelijkertijd wel beloond door dennengeuren en dennenappels om je heen. De route eindigt op het gezellige dorpsplein van Helden.

 

Veel wandel-plezier in Limburg!

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant