HomeTuinZomer en voorjaar tip: bloemen pluktuinen in Ne...

Zomer en voorjaar tip: bloemen pluktuinen in Nederland

Zomer en voorjaar tip: bloemen pluktuinen in Nederland

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor jong en oud? Ga bloemen plukken in de pluktuin! In Nederland zijn er verschillende prachtige pluktuinen die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Er zijn vaak verschillende arrangementen om er een leerzame dag van te maken voor jong en oud, maar je kunt er ook voor kiezen om meteen te gaan plukken. De meeste pluktuinen zijn vanaf het vroege voorjaar geopend tot aan het einde van het seizoen rond eind september of begin oktober. Vandaag delen wij de eerste 6 bloemen pluktuinen in Nederland per provincie, en volgende keer de volgende 6!

  1. De zomerbloemen pluktuin in Nes aan de Amstel

Van dinsdag tot en met zaterdag kun je hier terecht om bloemen te plukken met het hele gezin. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals het schilderen van vaasjes en spelen in de speeltuin. Daarna kun je lekker bijkomen met een kopje koffie met appeltaart!

  1. De Pluktuin in Naaldwijk

In Zuid-Holland kun je het hele jaar terecht om de verschillende seizoenen in volle glorie te bewonderen. De Pluktuin is een plek waar je terecht kunt voor veel inspiratie op het gebied van tuinieren en groen leven, maar ook voor een lekkere high tea of een leerzame workshop. In de Thee Kamer zijn er verschillende exposities te bewonderen en uiteraard kun je zelf een boeket schikken!

  1. Pluktuin Hof Hazenberg in Aagtekerke

Van juni tot en met oktober kun je in deze bijzondere pluktuin terecht voor een prachtig veldboeket, maar ook voor het plukken van heerlijk fruit! Als je klaar bent met plukken kun je op het terras plaatsnemen en uitkijken over het prachtige bloemenveld. Pluktuin Hof Hazenberg is van maandag tot en met donderdag en op zaterdag geopend.

  1. De Stadstuin in Zuilen

In de Stadstuin in Zuilen kun je terecht voor een picknick, diverse groene activiteiten zoals het zaaien en oogsten van groenten, maar natuurlijk ook voor het plukken van een mooi veldboeket. Er zijn verschillende activiteiten om aan deel te nemen en van vrijdag tot en met zondag kun je ook terecht voor een kopje koffie of thee met taart in de theetuin. Op zondagen is de bloemen pluktuin geopend en kun je jouw eigen boeket bij elkaar plukken.

 

  1. Buutvrij in Best

Buutvrij is een plek waar niks moet en veel mag. Je kunt er genieten van het buitenzijn, lunchen, borrelen en koffie drinken en verschillende activiteiten en workshops volgen. Zowel in de pluktuin als in de moestuin kun je terecht, maar ook zijn er verschillende workshops te volgen met een groen thema. Van woensdag tot en met zondag kun je hier terecht om je even helemaal onder te dompelen in een ontspannen en groene omgeving.

  1. Hanneke’s Pluktuin

In Biddinghuizen in Flevoland is Hanneke’s Pluktuin zéker een bezoekje waard. Je krijgt een schaartje mee en kunt meteen aan de slag om jouw eigen boeket samen te stellen. Afhankelijk van het weer gaat meestal half april de Tulpentuin ook open, waar je verschillende tulpen kunt plukken. Wil je even uitrusten na het plukken? In de kas kun je daarna even uitrusten met een hapje en een drankje. Hanneke’s Pluktuin is op maandag en dinsdag en vrijdag tot en met zondag

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant