HomeTuinZo maak je jouw tuin diervriendelijk

Zo maak je jouw tuin diervriendelijk

Zo maak je jouw tuin diervriendelijk

Voor blije bijen en vrolijke vogels

Kunnen we niet allemaal wel eens wat hulp gebruiken? Zo ook de dieren in je herfsttuin. Dat zorgt niet alleen voor gezellige bedrijvigheid in de tuin, maar ook voor dankbare nieuwe vriendjes. Wij vertellen je hoe je herfsttuin diervriendelijk maakt.

DIY: VETBOLLEN VOOR DE VOGELS

Je kunt kant en klare vetbollen kopen om vogels bij te voeren, maar nog leuker is het om ze zelf te maken. Zie het als een zelfgemaakte stoofpot, dat smaakt toch beter dan een magnetronmaaltijd? Bekijk snel hoe je smakelijke en leuke ontbijtjes kunt maken voor de voorbij wippende roodborst, mees en mus. 

BLIJE BIJEN IN DE TUIN

De bijen hebben onze hulp hard nodig. En wij hen. Er zijn steeds minder bijen doordat er minder bloemen en planten zijn en omdat ze door bestrijdingsmiddelen en ziektes gedood worden. Bijen geen voedsel = wij een groot probleem. Draag daarom je steentje bij en plant bijenvriendelijke planten in de tuin.  

DIERENTUIN

Egels, padden, salamanders, vlinders, muizen. Voor je het weet transformeert je tuin in een dierentuin. Daar zit niet iedereen op te wachten. Maar niet alle kleine beestjes zijn ongewenste bezoekers. Wist je dat egels slakken tegengaan? Help een handje, maar laat de natuur haar gang gaan. Lees meer over hoe je dieren aantrekt en zachtjes de tuin uitwerkt.  

6X HANDIGE SLAKKENTIPS

Slakken zijn nou juist van die beestjes die je meestal liever niet in je tuin hebt. Ze knabbelen namelijk maar al te graag aan je verse blaadjes. Je kunt het ze niet kwalijk nemen dat ze op bezoek komen, dus bekijk onze zes slakvriendelijke tips om ze uit je tuin te lokken.

 

Datum:
|
Bron: Mooi wat planten doen
|
Auteur: Groenkrant