HomeTuinTuinplanten beschermen tegen de zon

Tuinplanten beschermen tegen de zon

Tuinplanten  beschermen tegen de zon

Wanneer het in de zomermaanden een stuk warmer wordt dan normaal, is het belangrijk om rekening te houden met de verzorging van de planten in de tuin. De hitte kan namelijk zorgen voor droogte en verbranding, wat ervoor kan zorgen dat jouw planten niet goed verder groeien of de zomer niet goed doorkomen. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om jouw planten de zomer door te helpen, bekijk de tips en je bent goed voorbereid op warme dagen!

Creëer extra schaduw

Eigenlijk net zoals bij mensen is het advies om voldoende schaduw op te zoeken. Planten die in potten staan kun je waar mogelijk wellicht verplaatsen naar een plek in de schaduw. Een andere optie zou kunnen zijn om een extra parasol op te zetten om schaduw te creëren. Planten zoals kruidenplanten zou je zelfs naar binnen kunnen verplaatsen als je daar genoeg ruimte voor hebt.

Geef geen water in de volle zon

Los van de specifieke eisen qua bewatering van de planten die je hebt, geldt er één algemeen advies en dat is om geen water te geven in de volle zon. Een betere verdeling is om water te geven ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat, zodat het water goed opgenomen kan worden.

Stel extra voeding en bemesting uit

Het is niet nodig en zelfs niet bevorderlijk om planten te bemesten en bij te voeden tijdens extreme hitte. Meststoffen kunnen de opname van water namelijk hinderen, wat natuurlijk absoluut niet gewenst is. Dit kan weer na de periode van hitte, voor een beter resultaat.

Tuin tips bij hitte

Met deze tips kun je in ieder geval voorbereid aan de slag wanneer er een hittegolf is. Houd de weerberichten in de gaten zodat je weet wanneer jouw tuin extra water nodig heeft in de zomer, zo komen ze gezond en wel de zomer door!

Datum:
|
Auteur: Groenkrant