HomeTuinTuinieren in juli: tips voor tuinonderhoud

Tuinieren in juli: tips voor tuinonderhoud

Tuinieren in juli: tips voor tuinonderhoud

Iedere maand is er het een en ander te doen op het gebied van tuinonderhoud. De wisselende seizoenen vragen weer om andere werkzaamheden en aandachtspunten. In juli kan het wat betreft tuinonderhoud zeker op een laag en zomers tempo, maar de vaak zonnige dagen zijn ook heerlijk om extra veel tijd in de tuin door te brengen!

Juli is de maand om kruiden te oogsten

Als je kruiden in de tuin hebt staan is juli de ideale maand om deze te oogsten. Geven jouw kruidenplanten meer dan je op dit moment nodig hebt? Het is aan te raden om ze toch te oogsten en dan te drogen of in te vriezen. Zo heb je er lang plezier van!

Planten verzorgen in de maand juli

Het Nederlandse weer is wat wisselvallig, maar over het algemeen is de maand juli regelmatig erg warm. Water geven is dan ook een belangrijk deel van de verzorging deze maand! Daarnaast kun je onder andere denken aan de volgende aandachtspunten:

  • Geef ’s avonds water in plaats van overdag, zodat het water minder snel verdampt.
  • Als er uitgebloeide bloemen tussen jouw zomerbloeiers zitten, haal deze dan steeds handmatig weg. Dan blijft de plant namelijk langer bloeien en heb je er langer plezier van!
  • Staan er tomatenplanten in de tuin? Haal het blad weg dat de zon tegen houdt, zo kunnen ze beter groeien en worden ze rijp.
  • Ook deze maand kun je onkruid blijven wieden en wanneer de grond droog is, is het effectief om goed te schoffelen.
  • De border kan deze maand goede mest gebruiken, mocht je dat nog niet gedaan hebben in juni. Ook rozen hebben speciale rozenmest nodig deze maand.

Succes met het tuinonderhoud in de maand Juli.

Juli is een uitstekende maand om rustig in de tuin te werken en ondertussen te genieten van alles dat er groeit en bloeit. Houd rekening met warm weer en zorg ervoor dat planten en bomen goed ondersteund worden tijdens de groei. Een boom zoals de pruimenboom kan bijvoorbeeld te zware takken krijgen, extra ondersteuning is dan slim! Hetzelfde geldt voor andere planten die een plantensteun nodig hebben. Zo komt jouw tuin de zomermaanden wel door!

 

Datum:
|
Auteur: Groenkrant