HomeTuinHoe kun je de tuin voorbereiden als je op vakan...

Hoe kun je de tuin voorbereiden als je op vakantie gaat?

Hoe kun je de tuin voorbereiden als je op vakantie gaat?

Als je een vakantie in het vooruitzicht hebt, dan ligt er vaak ook nog een lijstje met voorbereidingen op je te wachten. Zonnebrand, schone kleding, en.. De tuin! Want hoe laat je de tuin achter voor vertrek? Als we uit gaan van een zomervakantie, dan kan er veel gebeuren in de tuin terwijl je weg bent, de groei en bloei gaan hard en uitdroging ligt op de loer. Daarom geven we je vandaag tips om de tuin goed voorbereid achter te laten voordat je op zomervakantie gaat!

Bewatering is het belangrijkste!

Droogte is voor de meeste planten funest en al helemaal in de zomer! Door daar op voor te bereiden kun je al veel mogelijke schade binnen de perken houden. Misschien is er iemand in de omgeving die de planten water wil komen geven? Of met de huidige systemen kun je de planten ook automatisch watergeven, op afstand! Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor die op vakanties een ideale oplossing kunnen zijn. Ook voor planten op pot zijn er druppelsystemen verkrijgbaar, of je maakt er zelf eentje met een plastic fles! Om dit te doen knip je de bodem uit een plastic fles en prik je gaatjes in de dop. De hals van de fles steek je in de aarde en via de opengeknipte bodem giet je het water naar binnen. Zo druppelt het water langzaam door de gaatjes en is er minder kans op droogte tussendoor.

Het gazon voorbereiden als je op vakantie gaat

In de zomer is het maaien van het gazon vaak wekelijkse kost. Voordat je op vakantie gaat kun je dit iets korter doen dan je normaal gesproken zou doen. Een lengte van ongeveer twee derde van wat er normaal staat is dan verstandig om aan te houden. Het gras kan namelijk verschroeien als het te kort is.

De bloei in de tuin verlengen tot na de vakantie

Voordat je op vakantie gaat, kun je de uitgebloeide bloemen weg halen, dan heb je de kans dat je bij terug komst nog mooie bloeiende bloemen hebt!

 

Datum:
|
Auteur: Groenkrant