HomeProjectbeplantingPlantenbakken geleverd met kunstplanten bij ROC...

Plantenbakken geleverd met kunstplanten bij ROC ter Aa.

Plantenbakken geleverd met kunstplanten bij ROC ter Aa.

We hebben al veel verschillende kunstplanten in veel verschillende modieuze plantenbakken mogen leveren aan onze vaste klant ROC ter Aa. Sinds 2012 is het regionale opleidingscentrum ter Aa een vaste klant: ze hebben sindsdien elk jaar wel een aantal plantenbakken en kunstplanten besteld. Dit keer mochten we prachtige plantenbakken leveren met kunstgras en, al zeggen we het zelf, het staat prachtig in het interieur van de school met mbo-opleidingen.

Kort over ROC Ter AA

We hebben dus al lang contact met het ROC Ter AA. Dat is een kleinschalige beroepsschool voor leerlingen die één van de 78 populaire mbo-opleiding volgen die Ter AA biedt. Hoewel er toch best wat leerlingen zijn op de school, is het echt een omgeving van ‘ons-kent-ons‘. De leeromgeving is erop gericht dat er persoonlijke begeleiding mogelijk is. Dat is gelijk te voelen als je door de gangen loopt van de school. Niet voor niets staat de school landelijk in de top 10 ROC’s.

Plantenbakken zijn ook functioneel

Kunstplanten en hun plantenbakken zijn er niet alleen om het interieur op te fleuren. Het ROC ter Aa besloot namelijk om in plaats van ronde plantenbakken te bestellen die ze normaal kochten, nu te gaan voor deze hoge witte bakken met de titel ‘North Dakota’. Deze wilden ze graag gaan gebruiken om ruimtes van elkaar te scheiden en om looproutes aan te geven voor de leerlingen. Dankzij de afmetingen van de pot (74 centimeter breed en 92 centimeter hoog) kunnen een viertal grasplanten in pot een ruimte makkelijk afzetten. De grassen zijn overigens ook een meter hoog, dus de planten zijn best hoog. We verkopen de plantenbakken nu dus niet alleen voor hun stijl en pracht, maar ook voor kantoren of andere bedrijfspanden als ‘roomdivider’ of ‘kamerverdeler’.

Overigens stuurden we met het eerste contact met Ter Aa een blogartikel uit 2020 van de vorige afnemer van onze hoge plantenbakken met grasplanten en hoe het stond in hun interieur. Het ROC was, toen ze het zagen, meteen enthousiast. Ook toen we de potten eenmaal in de gangen van het mbo hadden gezet, waren de reacties heel positief. De medewerkers waren blij met de nieuwe aanwinst: een genot voor de leeromgeving en werkomgeving op de grote school.

Makkelijk in gebruik

Omdat de planten dus niet alleen stijlvol zijn maar ook functioneel, is het goed om te weten dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Hoewel de plantenbakken er behoorlijk zwaar uitzien, zijn ze dat niet: het grootste deel van de bakken is opgevuld met speciaal schuim en de toplaag is voorzien van verlijmde hydrokorrels. Bij het verplaatsen hoef je je geen zorgen te maken dat het gras uit de bak valt: we hebben ze vastgelijmd met de hydrokorrels. Dat doen we eigenlijk al tien jaar en dat gaan we willen dat ook niet anders doen.

Kunstgras in hoge plantenbakken

Inmiddels worden de plantenbakken op het ROC Ter Aa gebruikt om de werkomgeving van docenten, maar ook verschillende ruimtes af te scheiden. Een dergelijke afscheiding creëert gelijk rust in de hoofden van veel leerlingen. Hopelijk op naar een verdere samenwerking!

 

 

Datum:
|
Auteur: De Groot decoraties
|