HomeProjectbeplantingKunstplanten voor kantoor Studio DWP

Kunstplanten voor kantoor Studio DWP

Kunstplanten voor kantoor Studio DWP

Kunstplanten kunnen het werkplezier en de bedrijfssfeer op een positieve manier beïnvloeden. Nagemaakt planten zorgen inmiddels ook in het nieuwe bedrijfspand van Studio DWP te Grootebroek voor een heel nieuw interieur. Het is goed mogelijk om te spreken van een kleine ‘make-over’ in het nog nieuwe bedrijfspand. Het eenvoudig plaatsen van kunstplanten door het kunstplantenbedrijf De Groot Decoraties heeft de sfeer in het kantoorpand gelijk veranderd. Studio DWP staat wel bekend door het design van hun woningen: ze maken projecten voor de woning- en nieuwbouw.

Planten verminderen stress

Het is al langer bekend dat planten – of ze nu echt zijn of niet – stress verminderd op het werk. Door de planten voelen medewerkers zich dichter bij de natuur en meer op hun gemak. Een plant op of rond het bureau zorgt er namelijk voor dat grote ruimtes kleiner en wellicht wat persoonlijker worden. Het is zelfs bewezen dat kantoorpersoneel door de aanwezigheid van planten minder fouten maken in hun werk. Volgens De Groot Decoraties gelden al deze feiten ook voor hun natuurlijk nagemaakte kunstplanten.

Waarom kunstplanten?

Mensen vragen zich soms af waarom er soms wordt gekozen voor kunstplanten. Er zijn verschillende goede redenen voor het aanschaffen daarvan, zeker in bijvoorbeeld kantoorruimtes. Alleen dit al: je hebt direct sfeer op je kantoor zonder dat iemand de plantjes water moet geven of jaarlijks een knip- of snoeibeurt moet regelen. Ook heb je bij nagemaakte planten geen zorgen over plantenziektes en infecties. Het grote voordeel van de kunstplanten van De Groot Decoraties? De planten zijn niet van echt te onderscheiden. Naast de sfeer hebben ze ook een functie: je kunt planten op kantoren, scholen en bedrijfspanden gebruiken als kamerverdeler of ‘roomdivider’. Wil jij je kunnen concentreren? Zet een plant tussen je collega’s en jouw bureau. Dat is niet alleen stijlvol en gezellig, het geeft ook een beetje privacy.

Kunstplanten vullen de ruimte

Bij studio DWP te Grootebroek is het geval dat de ruimtes erg groot zijn met weinig opvulling. Daarom wilden ze graag wat grotere planten en zelfs kleine kunstboompjes om de ruimte een beetje te vullen. Een grote kunst Olijfboom van 2 meter 70 was een van de grote projecten die De Groot Decoraties mocht realiseren. Een dergelijke olijfboom vult gelijk de ruimte en voegt veel sfeer toe.

Kunstboom op kantoor

Kunstplanten zijn perfect voor op kantoor: de kunstplanten van De Groot Decoraties zijn steeds sterker qua kwaliteit en lijken steeds ‘echter’. Niet altijd hebben kantoren de mogelijkheid om planten bij het raam te zetten. De meeste echte planten hebben daglicht nodig en dat is er niet altijd. Daarom kiezen veel kantoren voor kunstplanten die ze eigenlijk op elke plek – daglicht of geen daglicht – neer kunnen zetten. Het enige wat je zo af en toe moet doen om de planten mooi te houden is het afstoffen.

 

Exotische planten met lange levensduur

Je kunt met kunstplanten gaan voor die exotische planten die je in Nederlandse kantoorpanden of huiskamers eigenlijk niet kan vinden vanwege ons kikkerklimaat. Met kunstbomen hoef je daar natuurlijk geen rekening te houden en kan je bijvoorbeeld een Kentia kunstpalm bestellen of een Olijfboom voor op het kantoor. Je kiest met kunstplanten voor een gezellige sfeer en je hebt er geen omkijken naar. Het is een goede investering: met een kunstboom heb je zeker 10, misschien zelfs 15, jaar geen omkijken naar de plant. 

Datum:
|
Auteur: De Groot decoraties.nl
|