HomeKunstplantenStrelitzia populaire kunstplant!

Strelitzia populaire kunstplant!

Strelitzia populaire kunstplant!

Regelmatig mogen wij de mooie kunst Strelitzia verkopen aan zowel particulieren als bedrijven. De kunstplant is prachtig mooi nagemaakt en heeft mooie bladeren die (bijna) echt voelen. De plant komt oorspronkelijk uit de tropen en geeft dan ook het echte zomerse gevoel. Het is een kunstplant die mensen vrolijk maakt door zijn vorm en door de bloemen: het geeft zelfs een beetje een vakantiegevoel.

Vrijheid en blijheid

De kunst Strelitzia, net als de echte overigens, staat wel bekend als een symbool van vrijheid en onsterfelijkheid. De naam dankt de bloem aan de echtgenote van de Britse koning George de Derde. Waarschijnlijk kreeg zijn in de 18e eeuw een dergelijke bloem cadeau uit Zuid-Afrika, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt. Haar volledige naam luidde Charlotte van Mecklenburg-Strelitz: vandaar dus ook de naam van de plant.   

De stevige bladeren en de prachtige originele bloemen van de kunst Strelitzia zijn prachtig nagemaakt. De bloemetjes lijken net op vogels met felle kleuren en bewegende vleugels van oranje en paars. Niet voor niets wordt de bloem vaak ook Paradijsvogelplant genoemd. De plant staat prachtig in bijna elk interieur. De kunst Strelitzia is te herkennen aan de fraaie bloemen en de bladeren die bijna van een soort leer aanvoelen.

Waarom een kunst Strelitzia?

De grote reden waarom men kiest voor een kunstplant boven echte kamerplanten is simpelweg dat er geen omkijken naar is. Waar je een echte kamerplant, dagelijks of wekelijks moet water geven, moet nadenken over bemesting, moet snoeien en moet nadenken over te veel of te weinig zon in de vensterbank, zijn dat dingen waar je met een kunst Strelitzia helemaal niet over hoeft te bakkeleien. Ga gerust twee of drie weken op vakantie en als je terugkomt staat de kunstplant nog net zoals voorheen in zijn door ons prachtig bijgeleverde plantenbak.

De onderhoudsvriendelijke bloemen en planten kunnen lang mee. Naar onze schattingen kan een namaakplant zoals de kunst Strelitzia wel 10 tot 15 jaar mee. Het enige wat je hoeft te doen is om hem af en toe even af te stoffen. Wist je dat een echte Paradijsvogelplant een beetje giftig is? Dat is nog een reden om een nagemaakte plant te kopen: met huisdieren hoef jij je met een kunstplant geen zorgen te maken dat je dieren het gif van de plant binnenkrijgen.

Kunstplant

De prachtig nagemaakte Strelitzia staat sowieso mooi in ieder interieur. Een groot voordeel van een kunstplant is dat je hem niet per se in de zon hoeft te zetten en dat hij ook ’s winters mooi blijft en geen uitval heeft. Ook op plekken met weinig daglicht blijft de plant mooi. Ben jij op zoek naar de perfecte kunstplant voor jouw huis of op kantoor? De kunstplant is niet klein: de nagemaakte Paradijsvogelplant is te verkrijgen in twee maten: zowel 1 meter 15 als een model van 1 meter 40.

Ben je op zoek naar een kunst Strelitzia en wil je een speciale pot voor de kunstplant? Dat kan bij ons! Laat ons je voorkeur weten en we gaan kijken wat we kunnen doen!
 

Datum:
|
Auteur: De Groot decoraties
|