HomeBloemen & plantenWelke kamerplanten hebben weinig licht nodig?

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig?

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig?

Niet elke ruimte biedt wellicht voldoende licht om alle kamerplanten gelukkig en gezond te kunnen houden. Gelukkig zijn er ook kamerplanten die het goed kunnen doen in een donkere ruimte. Vandaag delen we een lijstje met kamerplanten die weinig licht nodig hebben, waardoor je ook in een ruimte met weinig zonlicht kunt genieten van kamerplanten!

Zijn er kamerplanten die weinig licht nodig hebben?

Over het algemeen heeft iedere kamerplant licht nodig, maar we maken het onderscheid in planten die in de schaduw of met heel weinig licht toch goed kunnen groeien. Onder ‘weinig licht’ verstaan we bijvoorbeeld niet direct bij het raam, maar juist naast het raam, of in de buurt van een raam op het Noorden. Voor ramen op het Oosten, Zuiden en Westen kun je dan meer afstand bewaren tot ongeveer 6 meter.

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig?

  • Calathea: Bij veel licht verkleuren de bladeren van de Calathea, die anders een mooi patroontje hebben, daar komt dan ook de naam Pauwenplant vandaan zoals we deze ook kennen.
  • Philodendron: Een schaduwplaats is voor de Philodendron geen enkel probleem, graag zelfs. Daarnaast is deze plant luchtzuiverend, wat altijd mooi meegenomen is!
  • Sansevieria: ook wel bekend onder de naam Vrouwentong is de altijd gemakkelijker Sansevieria. Deze krijgt eerder te veel water dan te weinig, dus bescheidenheid is belangrijk als je haar verzorgt. Qua zonlicht en schaduw heeft deze plant weinig eisen, dus een plaats verder van het raam is geen enkel probleem.
  • Zamioculcas: Deze kamerplant heeft weinig wensen als het gaat om bewatering en zonlicht. Weinig water is juist goed voor deze kamerplant!
  • Cactus Euphorbia: De variant van de Cactus die officieel geen lid is van de cactus-familie, maar qua uitstraling zeker in het rijtje past. Naast dat deze weinig water nodig heeft is ook zonlicht geen belangrijk aandachtspunt.

Voor iedere ruimte een geschikte kamerplant

Hoewel licht uiteraard een essentieel onderdeel is om gezonde kamerplanten te hebben, zijn er gelukkig ook verschillende mogelijkheden voor kamerplanten die wat verder bij het raam vandaan kunnen staan, of die goed terecht kunnen op een plek in huis waar minder zonlicht komt. Wellicht vind je nu tóch nog een geschikte kamerplant!

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant