HomeBloemen & plantenTYPISCHE ZOMERBLOEMEN

TYPISCHE ZOMERBLOEMEN

TYPISCHE ZOMERBLOEMEN

Verwen jezelf met een boeketje zomer

De geur van zonnebrand mengt zich met de geur van stralende zomerbloemen. Iedere dag word je vrolijk begroet door de enthousiaste zon die je boeket direct perfect uitlicht. En dat boeket hoeft in dit seizoen niet standaard in een vaas. Vang de mooiste dromen met bloemen, of draag ze in je haar. Maar voor welke bloemen kies je? Ga helemaal los. 

 

Celosia Mooiwatbloemendoen.nl

 CELOSIA 

 Maak een feestje van het vrolijkste seizoen met verrassende krullen en   pluimen. Meng de Celosia met andere bloemen in een boeket en het heeft   direct een exclusieve uitstraling. Stijlvol zomers! De vaak felgekleurde kam   is vergroeid aan de stengel en de werkelijke bloemen zitten aan de   zijkanten van de kam. Vaak met honderden tegelijk. De kleuren van de   bloem matchen perfect bij de zon: rood, oranje, geel en roze. Leuk om te   weten: oorspronkelijk komt de Celosia uit de tropische delen van Azië en   Afrika.

 


 GLADIOOL 

 Er zijn zo’n 260 soorten en veel verschillende mogelijkheden en   symbolieken. Zo is de knol van de Afrikaanse schone een lekkernij,   antibuikkrampmiddel en splinterverwijderaar. Je werd en wordt ermee   bedolven na een overwinning en bij een begrafenis laat je ermee zien dat   je de overledene gaat missen. Daarnaast kun je er symbolisch een hart   mee doorboren. De Gladiool staat voor overwinning, bewondering en trots,   kracht en schoonheid. Maar laten we deze zomer vooral genieten van de   stengels met prachtige bloemen. Kies voor wit, rood, geel, roze, paars,   oranje, crème of voor meerdere kleuren per bloem. 


 GLORIOSA 

 Bij je zwierige zomerjurk past deze vrouwelijke, open, fragiele, exotische   bloem perfect. Ze geeft zichzelf bloot en geeft de energie die ze uitstraalt   met alle liefde door. De Latijnse naam betekent glorieus of roemvol. Ze   wordt ook glorielelie, erekroon of vlammende lelie genoemd. Dit laatste   omdat de blaadjes prachtige vlammen lijken. Ze bloemschikt dan ook   heerlijk weg: van bijzondere Japanse bloemkunststukken tot een   Jugendstil-look, bijna iedere stijl is mogelijk.

 


 LATHYRUS

 Deze pronkerwt was de lievelingsbloem van koningin Juliana. Maar er zijn   meer redenen om deze prachtige bloem in je zomerboeket te     steken. Lathyrus heeft een heerlijke zoete geur waar geen parfum tegenop   kan. Ze bloeit rijk en in vele kleuren, dus je kunt altijd een perfect   passende bij je dragen om heel veel ‘wat ruik je lekker’-complimenten te   ontvangen.   Kies voor wit, rood, roze, crème, crème-geel, oranje of   gemengde kleuren.   Deze prachtige bloem uit de vlinderbloemfamilie werd   eind 17-de eeuw ontdekt in Sicilië. Ze symboliseert zachtaardigheid.


Allium Funnyhowflowersdothat.co.uk

 ALLIUM

 De zomer in je bol nemen we dit jaar letterlijk. De prachtige bollen maken   het seizoen compleet. Allium is verkrijgbaar in de mooiste kleuren en bloeit   lekker lang. Als je haar na het bloeien droogt, kun je er zelfs uitgebreid   mee  nazomeren. Pas wel op dat stengels en blad niet beschadigen, want   dan krijg je met een typische uiengeur te maken. Ben je in een sierbui, neem dan een sierui! 

 

 

 DELPHINIUM

 Het nichtje van de ranonkel maakt je keer op keer blij. De lange stengels   van Delphinium vol kleine bloemetjes rinkelen geluidloos, om je op   vrolijken. Voor bijen en vlinders kan de dag niet meer stuk na het vinden   van de Delphinium. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes. De   kleur van de bloemen kan paars, blauw, rood, geel of wit zijn. De bijnaam   ridderspoor komt van het naar achter wijzende spoor aan iedere bloem.

 

 

Zonnebloem Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen ZONNEBLOEM

 Is er een bloem zomerser dan de zonnebloem? Dat dachten wij ook. Deze   vrolijke bloem maakt van ieder boeket een zomers boeket.                       Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is?   Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem)

 

 

 

Sweet William - Funnyhowflowersdothat.co.uk DUIZENDSCHOON

 Duizendschoon is het mooiste meisje van de klas. Het lievelingetje van de   leraar die met iedereen lijkt op te kunnen schieten. In de tuin trekt ze   hommels, bijen en vlinders aan. En in de vaas... iedereen die haar ziet!   Gelukkig kunnen we tijdens de zomermaanden extra vaak genieten van   deze knappe dame. 

 

 

 

 CAMPANULA

 Dat Campanula (ook wel klokje) bij de tijd is, spreekt voor zich met zo'n   naam. Maar dé zomertijd is wanneer Campanula zich nog vaker laat zien.   Als plant, maar ook als snijbloem! Bijen, hommels en vlinders zijn al fan.   Grote kans dat jij deze zomer ook campanula in huis haalt. 

Datum:
|
Auteur: mooi wat bloemen doen
|