HomeBloemen & plantenStijltrend Blended Cultures: een bonte mix van...

Stijltrend Blended Cultures: een bonte mix van stijlen

Stijltrend Blended Cultures: een bonte mix van stijlen

Groene bloeiers, dessins en roesttinten spelen een grote rol binnen deze stijltrend, waarin het draait om inclusiviteit en diversiteit aan stijlmixen. Het resultaat is een verzameling van producten met een ambachtelijk en industrieel karakter.

Vrolijke dessins en folklore invloeden

In het interieur leidt de trend tot een mix van folklore invloeden en verschillende etnische achtergronden. Geweven plantpotten uit Afrika in combinatie met een keramieken plantenbak. Ook met bloemen en planten wordt op los gecombineerd. Groene bloeiers en boeketten met niet voor de hand liggende bloemcombi’s. In deze trend spelen dessins een belangrijke rol. De patronen zijn zowel getekend als geprint of ontstaan door weef- en vlechttechnieken.Welke planten en bakken zijn geschikt?

Planten op stam zoals de Yucca of een Cycas revoluta passen helemaal in de Blended Cultures stijl. Wij hebben deze planten gecombineerd met stoere plantenbakken uit de Baq Lava (Balloon Relic Jade)en Oceana (Cracked Pearl) collectie. De bonte bladeren van de Begonia maculata komen helemaal tot zijn recht in de roodbruine Beauty plantenbak. Er zijn weinig regels bij deze stijltrend. Het resultaat is een verzameling van producten met een ambachtelijk en industrieel karakter!

Datum:
|
Bron: Nieuwkoop Europe
|
Auteur: Groenkrant