DIY: EEN VERFRISSEND IJSGLAS
Zomers proosten met bevroren bloemen en planten
Vraag je ijs in je drankje, dan kijkt niemand gek op. Vraag je ijs óm je drankje, dan… moet je waarschijnlijk zelf aan de slag. Maak een ijsglas! Natuurlijk bevriezen we onze variant extra mooi met bloemen en planten. Uren nippen van het eindresultaat gaat niet lukken, dus de avond zal vrij snel erg gezellig worden. Is dat cool of is dat koel?
BENODIGDHEDEN
- Twee flexibele plastic vormen, plastic kinderbekers bijvoorbeeld. De een wat groter dan de ander (je hebt minimaal 1,5 cm ruimte tussen de twee vormen nodig om het glas te maken). Gebruik geen vormen van glas, want water zet uit als het bevriest
- Maiskorrels, suiker of zout
- Satéprikker
- Eetbare bloemen. Wij gebruikten hier korenbloemen en leeuwenbekjes*
- London Dry Gin
- Sodawater
- Citroen
ZO MAAK JE EEN IJSGLAS MET BLOEMEN EN PLANTEN
STAP 1
Giet water in de grote vorm en hang de kleine mal erin.
STAP 2
Verzwaar de kleine mal met maiskorrels, zout of suiker (of iets anders wat niet bevriest).
STAP 3
Schuif de eetbare bloemen en kruiden in het water en schik ze met de satéprikker.
STAP 4
Plak tape over de kleine mal en zet het vast aan de binnenrand van de grote vorm. Zo blijft alles straks op zijn plek.
STAP 5
Zet het bijna-glas minimaal 4 uur in de vriezer.
STAP 6
Eenmaal bevroren houd je de buitenkant van de grote mal even onder de koude kraan. Helemaal rondom. Zo komt je ijsglas los. Gewoon even wachten tot het buitenste laagje gesmolten is kan uiteraard ook.
STAP 7
De kleine mal pak je, als het goed is, zonder moeite uit het ijsglas.
STAP 8
Schenk gin en soda of tonic in je glas en maak het af met ijsklontjes en citroen.
Cheers!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.