HomeBloemen & plantenDeze 5 kamerplanten verbeteren je nachtrust

Deze 5 kamerplanten verbeteren je nachtrust

Deze 5 kamerplanten verbeteren je nachtrust

Kamerplanten om je heen kunnen jouw stemming verbeteren, verhogen de sfeer in de ruimte en kunnen de lucht zuiveren. Wist je al dat er ook kamerplanten zijn die jouw slaap kunnen verbeteren? De kalmerende werking kan zeer positieve effecten hebben op jouw nachtrust. Deze planten verdienen zeker een plek in jouw slaapkamer als je graag jouw slaap en ontspanning wilt verbeteren. Daarnaast is een slaapkamer met veel groen natuurlijk sowieso een goed idee voor de gezondheid, want daar worden we als mensen blij van!

  1. Aloë Vera

De Aloë Vera is vrijwel onverwoestbaar en daarnaast zorgt deze ook nog eens voor een schone lucht! De kamerplant is gemakkelijk te verzorgen, wanneer je eens vergeet water te geven is er geen man overboord!

  1. Sansevieria

De Sanseveria is al een bekende en populaire plant, maar de lucht zuiverende en ontspannende werking zorgen ook nog eens voor een betere nachtrust. Ook draagt de plant bij aan een verbetering van het immuunsysteem en vermindering van hoofdpijnklachten.

  1. Valeriaan

Valeriaan is een plant die veel wordt gebruikt in rustgevende middelen. De geur is niet alleen heerlijk, maar helpt ook nog eens goed tegen slapeloosheid. Ook spanning en stress worden door deze plant verminderd. Een belangrijk aandachtspunt is echter wel dat de plant licht nodig heeft, dus een plek dichtbij het slaapkamerraam is aanbevolen.

  1. Ananasplant

De ananas plant of ook wel ananas Bromelia staat bekend als de anti snurk plant. Dit komt door de zuurstof die de plant afgeeft waarmee het enzym bromelaïne wordt verspreid. Dit enzym is ontstekingsremmend en dankzij de extra zuurstof wordt de slaap beter en dieper.

  1. Lepelplant

Deze groene lepelplant filtert de lucht en zorgt daarnaast voor een betere luchtvochtigheid in huis. De verbetering van de luchtvochtigheid draagt bij aan een betere nachtrust.

Rustgevende kamerplanten voor in de slaapkamer

Met deze 5 kamerplanten kun je de luchtkwaliteit verbeteren door onder andere het zuurstof- en vocht gehalte te verbeteren. Ook geven planten verschillende geuren en enzymen af die kunnen bijdragen aan een verbetering van de ontspanning en nachtrust.

 

Datum:
|
Auteur: Groenkrant