HomeBloemen & planten7 kamerplanten waar je geen groene vingers voor...

7 kamerplanten waar je geen groene vingers voor hoeft te hebben

7 kamerplanten waar je geen groene vingers voor hoeft te hebben

Kamerplanten zijn een sfeervolle toevoeging aan jouw interieur, maar daarnaast kan het ook wel enige tijd kosten om ze goed te verzorgen. Nu wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van jouw kamerplanten kunnen genieten, dus de juiste verzorging is dan van groot belang. Echter kun je het jezelf ook een stukje gemakkelijker maken, door te kiezen voor kamerplanten die gemakkelijk zijn in de verzorging, waar je geen groene vingers voor nodig hebt, maar die tóch zorgen voor extra sfeer in huis en een fijne groene omgeving.

Deze kamerplanten zijn gemakkelijk te verzorgen

Wel genieten van de voordelen van kamerplanten, maar ook zo lang mogelijk plezier hebben van de planten als je niet zulke groene vingers hebt? Deze twee wensen gecombineerd geeft het volgende lijstje met mogelijke kamerplanten die goed bij je zullen passen:

  • Cactussen en vetplanten: Deze zijn natuurlijk erg gemakkelijk en hebben weinig wensen qua water geven en voeding, maar toch zul je zien dat ze een sfeervolle uitstraling geven.
  • Sanseveria: deze plant wordt ook wel vrouwentong genoemd en kan prima een aantal weken zonder water. Daarnaast heeft hij ook een luchtzuiverende werking, wat ook weer een voordeel is!
  • Lepelplant: ook dit is een gemakkelijke plant die ook nog eens de lucht zuivert. Daarnaast hoeft de lepelplant niet in de zon te staan, dus een donkere hoek in de kamer kun je daarmee ook groen vullen!
  • Zamioculcas: Met als bijnaam de studentenplant kan het niet anders dan gemakkelijk worden met deze plant! Het water wordt opgeslagen in de bladeren, waardoor deze een stuk minder vaak water nodig heeft.
  • Dracaena: van de Dracaena zijn er vele verschillende soorten en daarnaast kan de plant gemakkelijk een tijd zonder water en is een halfschaduw plek meer dan voldoende. Terwijl de plant weinig wensen heeft, is deze zelfs luchtzuiverend en zul je hier veel plezier van hebben!
  • Monstera: de plant die in Nederland ook wel gatenplant wordt genoemd hoeft niet al te veel water te krijgen, máár een vochtige bodem is wel belangrijk. Als je ervoor zorgt dat de grond vochtig blijft zul je haar goed tevreden houden.
  • Aloe vera: De Aloe vera is al berucht en beroemd om de voordelen op het gebied van gezondheid en verzorging, maar ook in huis is het een mooie plant die weinig nodig heeft.

Makkelijke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben

Met dit lijstje kun je tóch kiezen voor kamerplanten, ook als je geen groene vingers hebt. Daarnaast kun je profiteren van de voordelen zoals de luchtzuiverende werking. Bekijk voor de kamerplanten afzonderlijk hoeveel water ze precies nodig hebben en welke standplaats het beste voor ze is, dan komt het zeker goed met deze makkelijke kamerplanten! Als je eenmaal de slag te pakken hebt kun je altijd verder kijken naar kamerplanten die iets meer verzorging nodig hebben, maar met deze selectie maak je zeker een goede start met jouw urban jungle!

Datum:
|
Auteur: Groenkrant