HomeBloemen & planten6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

Een fijne geur in huis draagt bij aan een goede sfeer en een positieve binnenkomst. Geurkaarsen, wierook en huisparfums kunnen hieraan bijdragen. Wist je al dat je ook kunt kiezen voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden? Vandaag geven we je 6 suggesties voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden!

  1. Jasmijn

Sommige jasmijnplanten geven een heerlijke geur. Dit is voornamelijk de Jasminum Polyanthum. Voornamelijk ‘s avonds geeft deze een sterke tropische geur af. Dit is een klimplant, dus zorg ervoor dat deze een goede plek krijgt waar hij omhoog kan groeien. Het eerste jaar gaat de groei nog wat langzaam, maar vanaf het tweede jaar staan er genoeg bloemen in die jouw huis heerlijk doen ruiken. Water geven is pas nodig wanneer de bodem echt droog aanvoelt.

  1. Eucalyptus

De eucalyptus is natuurlijk berucht en beroemd om de heerlijke geur. Een plek in de volle zon is voor de eucalyptus ideaal en tussen het sproeien door mag de plant soms best een beetje uitdrogen. De badkamer is eigenlijk de ideale plek voor de eucalyptus, waar de geur beter wordt opgenomen door de vochtigheid.

  1. Munt

Dat munt lekker ruikt is geen verrassing meer, maar wist je dat deze geur zich ook door jouw kamer kan verspreiden? Je zet de plant hiervoor bij een open raam, zodat een zacht windje zorgt voor de verspreiding van de geur. Indirect zonlicht en veel water zijn het beste voor muntplanten.

  1. Citroenmelisse

De heerlijke frisse geur van citroen verspreidt zich door het huis wanneer je de citroenmelisse bij het open raam zet. Veel zon en water zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde citroenmelisse.

  1. Lelietje van dalen

Het meiklokje staat ook wel bekend als het lelietje van dalen. De vrij sterke geur die ze verspreidt is voldoende om jouw woonkamer een frisse en bloemachtige geur te geven. Voor een bloeiend Lelietje van dalen is veel licht belangrijk. Ook water is uiteraard van belang, dit mag wanneer de eerste scheuten beginnen te groeien iets minder.

  1. Plumeria

Deze tropische planten hebben een sterke maar erg lekkere geur. De Plumeria is verkrijgbaar in onder andere geel, wit, rood, oranje en roze. Deze tropische plant staat overdag het beste in temperaturen rond de 24 graden en ‘s avonds rond de 15 á 16 graden. Ook veel zon is belangrijk voor de Plumeria.

 

Datum:
|
Auteur: Groenkrant