HomeWonenWelke kamerplanten zijn niet giftig voor katten?

Welke kamerplanten zijn niet giftig voor katten?

Welke kamerplanten zijn niet giftig voor katten?

Welke kamerplanten zijn niet giftig voor katten?

Als je honden of katten hebt, dan ben je waarschijnlijk bekend met het feit dat sommige kamerplanten helaas giftig kunnen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Olifantsoor en de geldboom (Pachira Aquatica). Het kan soms nog een zoektocht zijn om kamerplanten te vinden die niet giftig zijn voor jouw huisdieren, maar gelukkig vind je hieronder een rijtje van planten die je met een gerust hart kunt aanschaffen.

Waarom zijn sommige kamerplanten giftig voor katten?

Zowel voor katten als voor andere huisdieren geldt dat ze natuurlijk graag door het huis snuffelen. Daarbij kan het gebeuren dat ze een plant tegenkomen waar ze stukjes van opeten. Dit kan er dan voor zorgen dat ze erg ziek worden en die narigheid wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Dan kun je het beste kiezen voor de onderstaande kamerplanten!

Kamerplanten die niet giftig zijn voor huisdieren

  • De bananenplant: de bananenplant is niet alleen een mooie groene urban jungle plant die überhaupt al erg mooi is om in huis te hebben staan, hij is ook nog eens helemaal veilig voor honden en katten. Daarnaast is hij ook gemakkelijk te verzorgen dus dat is natuurlijk een extra pluspunt!
  • Calathea: met prachtige grote bladeren en rode tinten is deze plant zelfs een fijne plant om schaduw te creëren waar katten heerlijk kunnen luieren.
  • Palmen: verschillende palmen zijn uitstekend geschikt, echter is de Cycas hier een uitzondering op. Verschillende soorten die wel geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld Areca, Kentia palm, Dwergpalm en Rhapis.
  • Bromelia: ook de verschillende bromelia’s met een gekleurde bloem in het midden zijn gelukkig helemaal veilig!
  • Graslelie: deze gemakkelijke en toch bijzondere kamerplant is ook helemaal veilig en geeft daarnaast vaak en snel nieuwe stekjes!
  • Varens: verschillende soorten varens zijn ook geen enkel probleem en hebben daarnaast ook een luchtzuiverende werking. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de Zinkvaren en de Nestvaren.

Welke kamerplanten kunnen giftig zijn voor huisdieren?

Gelukkig is dit pas een greep uit de kamerplanten die je nog kunt kiezen als je huisdieren hebt. Echter is het ook wel belangrijk om te weten welke je beter niet kunt kiezen. Zoals eerder genoemd geldt dit bijvoorbeeld voor de Geldboom en de Olifantsoor, maar ook de Kalanchoë, Dieffenbachia, Monstera en Hedera vallen in dit lijstje. Wil je zeker weten of een kamerplant veilig is of niet? Dit kun je altijd navragen of nalezen bij de aankoop. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor kunstbeplanting.

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant