HomeWonenWelke kamerplanten zijn geschikt voor kantoren...

Welke kamerplanten zijn geschikt voor kantoren en thuiswerk-ruimtes?

Welke kamerplanten zijn geschikt voor kantoren en thuiswerk-ruimtes?

Kamerplanten kunnen de sfeer in een ruimte veranderen, niet alleen doordat het fijn is om omringd te zijn door planten, maar ook door de eventuele luchtzuiverende of vochtregulerende werking die planten kunnen hebben. Dit maakt sommige planten bijvoorbeeld extra geschikt voor kantoorruimtes en thuiswerkplekken en andere planten juist voor een rustgevende werking in de slaapkamer. Vandaag delen we tips voor de thuiswerkplek of kantoorruimte!

Kamerplanten voor betere concentratie?

NASA heeft onderzoek gedaan door met behulp van verschillende kamerplanten de lucht in het ruimtestation te filteren. Planten die zelfs een ruimtestation kunnen filteren, zijn natuurlijk ook hartstikke welkom op kantoren en thuiswerkplekken, want met een schone lucht is de concentratie beter en kunnen we productiever aan de slag!

Luchtzuiverende planten voor op kantoor of op de thuiswerkplek

  • Nephrolepis (varen): Deze plant is voor iedere werkplek of kantoorruimte een cadeautje. Giftige gassen uit de lucht worden opgenomen en afgebroken, schimmels worden verwijderd én de lucht wordt bevochtigd voor de varens!
  • Spathiphyllum (lepelplant): Oorspronkelijk komt de lepelplant uit de Amazone en daar staat deze dan ook bekend om de luchtzuiverende werking. Zo neemt de lepelplant schadelijke stoffen op uit de lucht, om deze vervolgens af te breken. Daarnaast zorgt de lepelplant er net zoals de varens ook voor dat de lucht vochtig blijft.
  • Aloë Vera: Ook de Aloë Vera wordt geroemd om de luchtzuiverende werking. Daarnaast is dit meteen een goede test. Wanneer de bladeren blauwe vlekken krijgen, weet je namelijk dat de lucht nog sterk verontreinigd is (reden om meer planten uit te kiezen!)
  • Chlorophytum (graslelie): Naast het reinigen van de lucht, heeft deze plant ook een goede werking bij astmatische klachten.
  • Areca palm (goudpalm): Voor het filteren van de lucht en het aanmaken van zuurstof is dit een absolute favoriet. Een bijkomend voordeel is dat deze plant daarnaast erg gemakkelijk te onderhouden is en dus helemaal niet veel terug vraagt voor het fijne luchtzuiverende werk!
  • Ficus Alii: Naast het zuiveren van de lucht, zorgt deze plant er ook voor dat er weer schone lucht voor terug komt.
Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant