HomeWonenWat zijn ideale slaapkamer planten?

Wat zijn ideale slaapkamer planten?

Wat zijn ideale slaapkamer planten?

Verschillende kamerplanten hebben naast hun uitstraling nog andere bijzondere kwaliteiten. Zo kunnen ze luchtzuiverend werken, of een kalmerende werking hebben. Een combinatie van die twee eigenschappen is ideaal voor in de slaapkamer. Zo kun je beter slapen én is de luchtkwaliteit in jouw slaapkamer beter wordt waardoor je fitter wakker wordt.

Aloë Vera in de slaapkamer: luchtzuiverende werking

De Aloë Vera is berucht en beroemd om de luchtzuiverende werking. Dat is extra mooi meegenomen in de slaapkamer, waar je bijvoorbeeld hebt geschilderd of schoonmaakmiddelen gebruikt. Geef de Aloë Vera een mooie plek in de zon, dan zorgt deze ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald. Dat is alvast een eerste stap naar een gezond klimaat in de slaapkamer!

Lavendel: de rustgevende werking

Om goed te kunnen slapen is een rustgevende geur ook een fijne toevoeging. Daar staat de lavendel natuurlijk om bekend. De lavendel heeft een lichte plek nodig in direct zonlicht en staat eigenlijk het beste buiten. Een lavendelplant op het balkon of in de tuin geeft dan wel de gelegenheid om een aantal takjes te drogen voor in de slaapkamer. Zo kun je toch genieten van de heerlijke en rustgevende geur!

Sansevieria: ook ‘s nachts voldoende zuurstof

De Sansevieria, of Vrouwentong is decoratief, maar heeft daarnaast ook verschillende eigenschappen die luchtzuiverend werken. Vooral ‘s nachts produceert de Sansevieria zuurstof, wat een mooie bijkomstigheid is om weer fris en fruitig wakker te worden.

Jasmijn: stress verlagende geuren

Je hoeft simpelweg alleen maar aan de jasmijn te ruiken en je begrijpt al waarom dit een goede plant is voor in de slaapkamer. De geur wordt in verband gebracht met een lager stressniveau en daarnaast zorgt de plant ook nog eens voor een zuivere lucht. De plant is immers niet voor niets geliefd voor cosmetica en verzorgingsartikelen, met haar kenmerkende geur!

Gardenia: de plant om slapeloosheid tegen te gaan

De laatste plant die we noemen heeft redelijk veel verzorging nodig, maar dat zal zeker de moeite waard zijn. De Gardenia is niet alleen mooi om te zien met de witte bloemetjes en de glanzende groene bladeren, maar kan ook nog eens zorgen voor een betere nachtrust. De Gardenia wordt zelfs wel eens valium plant genoemd!

Datum:
|
Bron: Groenkrant
|
Auteur: Groenkrant